• ma
    tammi
    2018

Fazer kampanjoi aivoruuan puolesta 15.1.-16.2. tarjoamalla kouluissa vähintään kerran viikossa aivoystävällisen lounaan. Kampanjan aikana kouluissa on myös esillä kuukausittain aivoystävällisiä raaka-aineita. Tammikuun aivoystävällinen raaka-aine on kaalit.

Lue lisää tiedotteesta: Aivoruokaa

• ti
    6:00 pm

Tule tutustumaan luonnon toimintaa jäljittelevään, kestävän kehityksen mukaiseen PERMAKULTTUURIVILJELYYN, joka soveltuu niin parvekkeelle, kaupunkiviljelyyn kuin isompaankin puutarhaan.

Permakulttuurin (engl. Permaculture – permanent culture) perusteisiin ja menetelmiin meitä perehdyttää Mari Korhonen, joka on Suomen johtavia alan asiantuntijoita.
    Permakulttuuripuutarhurinna, hortonomi ja Hyötykasviyhdistyksen Oulun alueosaston puheenjohtaja Ulla-Maija Takkunen on soveltanut menestyksellisesti permakulttuurin ideoita puutarhassaan Yli-Iissä ja esittelee puutarhan perustamista pohjoisiin olosuhteisiin.

Permakulttuuripuutarhoja on syntynyt maailmalla ekologisina ja sosiaalisina projekteina mm. sairaaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, vankiloihin ja jopa yleisille joutomaille periaatteinaan huolenpito maasta ja ihmisistä sekä reilu jakaminen.

Tervetuloa tutustumaan helppohoitoisiin ekosysteemisiin pihoihin ja oppimaan puutarhan luomista yhdessä luonnon kanssa!

Kulujen kattamiseksi vapaaehtoinen oviraha. Kahvio ja lapsiparkki.

LINKKEJÄ

to
    2018

Terveydenhoitaja ei ole paikalla viikolla 6. Maanantaina 12.2 hän on paikalla 8-16, tiistaina 13.2 klo 8-13.00 ja keskiviikkona 14.2 klo 8-13.00.

la
    klo 16Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu

Yksi lensi yli käenpesän on ansiostakin klassikko: tarina vallasta, kapinasta ja vapauden kaipuusta. Mielisairaalaan sijoittuva tarina esittelee monta ihmiskohtaloa: sekä hoitajia että potilaita, joiden elämää määrittää taistelu valta-asemista. Toiset reagoivat kohtalon heittämiin esteisiin vetäytyen täysin, toiset nousemalla barrikadeille, toiset alistamalla muita - onko kukaan lopulta oikeassa, tai edes hyvällä asialla? Muuttaako kapinointi mitään ja kenen hyväksi?

Sekä Mari-Jaana Korhosen että Anna-Kaisa Kettusen ohjauksessa syntynyt Yksi lensi yli käenpesän on todellinen ponnistus ja suuri voimannäyte 12. luokan opiskelijoilta.
    Kesto n. 2h sisältäen väliajan.
    NÄYTELMÄÄ EI SUOSITELLA ALLE 15-VUOTIAILLE!
  • ti
    ti
    2018

Haluatko ylioppilaaksi? Meillä se onnistuu, eikä siinä vielä kaikki ! Perinteisten lukiokurssien lisäksi pääset mm. matkustamaan, maanmittausleirille, steinerlukioiden yhteisiin tapahtumiin ja tekemään näytelmän. Päättötyönä voit vaikka rempata auton, rakentaa kitaran, kirjoittaa kirjan, valmistaa juhlapuvun tai pitää valokuvanäyttelyn. Tule tutustumaan paikan päälle!

Yhteishaku lukioon on avoinna 20.2.-13.3. osoitteessa www.opintopolku.fi. Koulu löytyy nimellä Tampereen Rudolf Steiner -koulu, Oulun steinerkoulu, steinerlukio, 75 kurssia.

Lisätietoja sähköpostitse hannele.lauronen(at)oulun-steinerkoulu.fi tai numerosta 044 554 2013 sekä

• to
  • la

keväisiä käsitöitä ja leivonnaisia
    kahvio, aurinkokeittoa
    ohjelmaa lapsille
    eurytmiakatselmus
    välineteatteriesitykset klo 12 ja 13
    Pukkilan saunailta-arpajaiset
    onnenpyörä

Lämpimästi tervetuloa!

la
    6:00 pm

TARINOISSA ON VOIMAA

Lapsi elää kuvien ja tarinoiden maailmassa. Minkä laatuiset kuvat ja tarinat ympäröivät lasta tänä päivänä ja kuinka ne häneen vaikuttavat?

Steinerpedagogi Annika Martikainen Vaasasta alustaa aiheesta Tarinat ja kuvat lapsen kehityksen tukena.

Annika on steinerpedagogi jo 30 vuoden ajan - luokanopettaja, taide- ja kädentyönopettaja. Hän on myös työskennellyt kehitysvammaisten opettajana ja ohjaajana. Annika on tehnyt tarinankerrontaa eheyttävänä menetelmänä (healing storytelling) 13 vuoden ajan sairaalassa, pedagogiikassa ja vankeinhuollossa (Irak). Nyt hän pitää kursseja tarinoiden voimasta ja mahdollisuuksista kasvatuksessa, opetuksessa ja jokaisen omassa elämässä.

Jos ehdit, tutustu tähän ennen luentoa. Trained to kill”, David Grossman, Yhdysvaltojen sotilasakatemian psykologian ja sotatieteiden professori kirjoitti tämän jo 90-luvulla, kun kouluampumiset alkoivat Yhdysvalloissa. Julkaistu mm. Goetheanumin pedagogisen osaston lehdessä.

VIIKONLOPPUNA 21.-22.4. Steinerpäiväkoti Taivonkaaressa, Hiidentie 1 C

Mielikuvituksen kehittyminen varhaisvuosina ja sitä tukevat tarinat

Spontaani tarinankerronta

Muutama mahtuu vielä mukaan. Ota yhteys Taivonkaareen p. 044-2188999

• ma
    Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu
    Kesäyön uni
    -komedia kadonneesta maailmasta ja meidän ihmisten hullutuksista.
    ”Kesäyön unta pidetään Shakespearen lyyrisimpänä näytelmänä.Tarina johdattaa meidät omituiseen, unenomaiseen, lumottuun satumaailmaan, jossa haltiat, keijukaiset ja nuoret rakastavaiset on leikitellen kiedottu vellovien tunnelmien taikapiiriin, jossa ylimpänä hallitsee lempi.”
    Oulun steinerkoulun 8. luokan draamaprojektin esitykset Valve-näyttämöllä seuraavasti;
    Ennakkonäytös maanantaina 23.4 klo 17
    Ensi-ilta tiistaina 24.4 klo 18
    Muut esitykset keskiviikkona 25.4 klo 17 ja perjantaina 27.4 klo 17
    Näytelmä soveltuu kaikenikäisille. Vapaaehtoinen oviraha.
    Tervetuloa!
  • pe
    kesä
    su
    elo
    2018

Ohessa lista niistä Oulun steinerkoulun lukioon kevään yhteishaussa 2018 hyväksytyistä opiskelijoista, jotka ovat antaneet luvan tietojensa julkaisemiseen. Tervetuloa aloittamaan lukio-opinnot 13.8.2018 klo 8.30.

Ahmed Sumeye
    Bé Siu