Perhekohtaiset tukimaksut

PERUSOPETUS on Suomessa ilmaista, ja sekä kunnalliset että yksityiskoulut saavat valtiolta oppilaskohtaisen valtionosuuden. Tämän lisäksi kunnat tukevat omia koulujaan, mutta yksityiset opetuksen järjestäjät eivät automaattisesti saa rahaa kuntien opetusmäärärahoista, vaan voivat hakea harkinnanvaraisia avustuksia. Opetushallitukselta tulevan rahan lisäksi tarvitaan siis myös muuta varainhankintaa. Vapaaehtoinen tukimaksu on hyvin tärkeä osa steinerkoulujen rahoitusta, joka mahdollistaa varsinaisen koulutoiminnan tukemisen lisäksi koulujen pedagogiset erityispiirteet ja laadukkaiden materiaalien käytön. Tällä hetkellä perhekohtainen tukimaksu Oulun steinerkoulussa on 45/65/85 euroa kuukaudessa oman valinnan mukaan. Tukimaksun voi maksaa kuukausittain tai vaikka lukukausi tai -vuosi kerrallaan. Maksu on perheelle sama, olipa koulussa kerrallaan yksi tai useampia lapsia.