Oulun steinerkoulun lukio

KUKA VOI HAKEA STEINERKOULUN LUKIOON?
Oulun steinerkoulu on 12-vuotinen yhtenäiskoulu. Lukio-opetus järjestetään Tampereen Rudolf Steiner -koulun Oulun toimintayksikkönä.  Ensimmäiset ylioppilaat kirjoittivat koulustamme keväällä 1998. Lukion ensimmäistä luokkaa vastaavalle 10. luokalle otetaan joka vuosi uusia opiskelijoita. Kuka tahansa yhdeksäsluokkalainen, jolla on motivaatiota ja kiinnostusta kokonaisvaltaiseen, monipuoliseen opiskeluun, voi hakea meille lukioon.

Steinerlukiot ovat mukana yhteishaussa. Löydät meidät Opintopolusta nimellä Tampereen Rudolf Steiner -koulu, Oulun steinerkoulu, Steinerlukio. Halutessasi lisätietoja voit ottaa yhteyttä kouluun sähköpostitse osoitteeseen info@oulun-steinerkoulu.fi tai puhelimitse numeroon (08) 554 2871. Voit tulla myös käymään koulullamme Heinäpäässä osoitteessa Isokatu 94.

LUOKKAMUOTOISUUS ON VALTTIA
Oulun steinerkoulun lukio on luokkamuotoinen, joten luokkayhteisö säilyy samana koko lukion ajan. Jokaisella luokalla on oma kotiluokka ja kaksi luokanohjaajaa.

Opiskelu lukiossamme on monipuolista ja innostavaa: valtakunnallisten lukion pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi on tarjolla laaja valikoima koulukohtaisia kursseja. Taideaineita, kädentöitä, työelämään tutustumista ja erilaisia retkiä riittää joka vuodelle.


12. LUOKKA PÄÄTTÄÄ STEINERKOULUN

12. luokalla opiskelijat valmistavat päättötyön valitsemastaan aiheesta. Se voi olla käytännöllinen, taiteellinen tai teoreettinen. Päättötöinä on tehty muun muassa soittimia, juhlapukuja, kirjoja ja tutkielmia, maalauksia, huonekaluja ja keramiikkaa.

Steinerkoulun päättöluokan opetussuunnitelmaan kuuluu myös kokoillan näytelmän valmistaminen. Lavalla on nähty näytelmäkirjallisuuden klassikoita ja nykynäytelmiä, mutta myös itse kirjoitettuja näytelmiä.

12. luokka huipentuu kulttuurimatkaan, joka on suuntautunut luokan kiinnostuksen mukaan joko Euroopan kulttuurikaupunkeihin tai Afrikkaan, Aasiaan tai latinalaiseen Amerikkaan.


ENTÄ LUKION JÄLKEEN?
Steinerlukion suorittaminen antaa saman jatko-opintokelpoisuuden ammatillisiin oppilaitoksiin, ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin kuin muutkin lukiot.