Oppilas- ja opiskelijahuolto

Oppilashuolto (perusaste)

Oppilashuolto on osa koulun jokapäiväistä toimintaa. Sen tehtävänä on tukea sekä oppilasta, perhettä että koulun opetus- ja kasvatustyötä. Oppilashuoltotyössä pyritään mahdollisimman varhain puuttumaan esille tuleviin ongelmiin tai huoliin. Moniammatillinen oppilashuoltoryhmä kokoontuu joka kolmas torstai. Psykologit ja/tai kuraattorit osallistuvat kokouksiin tarvittaessa. Oppilashuoltoryhmän kokouksissa kehitetään koko koulun hyvinvointia. Lisäksi oppilashuollon jäsenet osallistuvat tarvittaessa yksittäisten oppilaiden asioiden selvittelyyn ja ovat oppilaan, perheen ja yksittäisen opettajan tukena jäsentämässä asiaa ja etsimässä toimivia tukimuotoja. Oppilashuoltoryhmän jäseniin voit ottaa yhteyden kenen tahansa opettajan kautta.

Oppilashuoltoryhmän jäsenet lukuvuonna 2017—2018:
MERVI HEIKKA, eurytmiaterapeutti, oppilashuoltoryhmän pj. p. 08 554 2871 / etunimi.sukunimi@oulun-steinerkoulu.fi
MERVI PIRKOLA
, terveydenhoitaja, p. 040 352 4283 / etunimi.sukunimi@ouka.fi
ELINA BRUSIN, koulupsykologi p. 044 703 9655 / etunimi.sukunimi@ouka.fi
ANNELI UUSIMÄKI, koulukuraattori p. 044 703 9002 / etunimi.sukunimi@ouka.fi
HANNELE LAURONEN, opinto-ohjaaja / etunimi.sukunimi@oulun-steinerkoulu.fi
MINNA VIINIKKA, erityisopettaja p. 08 554 2871 / etunimi.sukunimi@oulun-steinerkoulu.fi
KATI YLINAMPA, erityisopettaja p. 044 019 5516 / etunimi.sukunimi@oulun-steinerkoulu.fi

Opiskelijahuolto (lukio)

Opiskelijahuolto on opiskelijoiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista. Toiminnan tarkoitus on tukea oppimista ja kouluviihtyvyyttä. Opiskelijahuoltoryhmä kokoontuu säännöllisesti koululla ja toimii erillisen suunnitelman mukaan (linkki joskus myöhemmin tähän). Opiskelijoilla on myös mahdollisuus yksilökohtaiseen opiskelijahuoltoon. Lukiokuraattorille ja lukiopsykologille voi myös varata keskusteluaikoja (ks. alla).

Opiskelijahuoltoryhmän jäsenet lukuvuonna 2017—2018:
MERVI HEIKKA, eurytmiaterapeutti, opiskelijahuoltoryhmän pj. p. 08 554 2871 / etunimi.sukunimi@oulun-steinerkoulu.fi
MERVI PIRKOLA, terveydenhoitaja, / p. 040 352 4283 etunimi.sukunimi@ouka.fi
SARI RANINEN, lukiopsykologi p. 044 703 9667
RIITTA RÖNKÄ, lukiokuraattori p. 044 703 9674
HANNELE LAURONEN, opinto-ohjaaja, lukion apulaisrehtori / etunimi.sukunimi@oulun-steinerkoulu.fi

Lukiokuraattorin ja -psykologityön keskeinen tavoite on edistää opiskelijoiden opiskelua, kehitystä sekä hyvinvointia ensisijaisesti koko lukioyhteisössä toteutettavana työnä. Lukiokuraattori ja -psykologi osallistuvat lukion opiskeluhuollollisen työn suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen mm. lukion monialaisessa opiskeluhuoltoryhmässä. Lisäksi lukiokuraattori ja -psykologi voivat toteuttaa lukiossa ryhmämuotoista toimintaa, osallistua lukion tapahtumiin ja hyvinvointipäiviin jne.

Lukiokuraattori ja -psykologi tapaavat opiskelijoita sekä tekevät yhteistyötä opiskelijan vanhempien, lukion henkilökunnan, muun sosiaalisen verkoston sekä eri viranomaistahojen kanssa opiskelijan tarvitseman tuen turvaamiseksi.

Lukiokuraattoriin voit olla yhteydessä mm. opiskeluun, kaverisuhteisiin, perhesuhteisiin ja opiskelijan jaksamiseen sekä elämässä tapahtuviin muutoksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi lukiokuraattorilta voi saada ohjausta taloudellisissa asioissa.

Lukiopsykologiin voit olla yhteydessä mm. oppimiseen ja opiskeluun, elämäntilanteen muutoksiin, ihmissuhteisiin tai jaksamiseen ja mielialaan liittyvissä asioissa.

Lukiokuraattori Riitta Rönkä, p. 044 703 9674. Tavoitat minut parhaiten puhelinajoillani tiistaisin klo 11.00 – 12.00 ja torstaisin klo 12.00 – 13.00. Muina aikoina jätä viesti vastaajaani niin otan sinuun yhteyttä. Muistathan mainita yhteydenotossasi nimesi, numerosi ja lukiosi.

Lukiopsykologi Sari Raninen, p. 044 703 9667. Tavoitat minut parhaiten puhelinajoillani maanantaisin klo 11.00 – 12.00 ja keskiviikkoisin klo 12.00 – 13.00. Muina aikoina jätä viesti vastaajaani niin otan sinuun yhteyttä. Muistathan mainita yhteydenotossasi nimesi, numerosi ja lukiosi.

Lukiokuraattorin ja -psykologin päätyöpiste sijaitsee Kastellin monitoimitalossa 2. krs., os. Sairaalarinne 5.